Nordenskiöld-Samfundet - resor in i vetenskapen sedan 1939

Aktuellt - Program 2017


 Dokumentärfilm på YLE FEM må. 20 november kl. 20.00

Filmen NORDENSKIÖLDS SISTA EXPEDITION, handlar om A.E. Nordenskölds andra expedition till Grönland 1883 som också blev hans sista polarexpedition. Särskilt ville man veta om det inre av Grönland var isfritt och rentav skogbevuxet, vilket Nordenskiöld ansåg möjligt. Filmen har redigerats av Charlotte Airas och producerats av Making Movies 2017.

Efter hemkomsten arrangerade Nordenskiöld även en speciell skidtävling i Jokmokk i svenska Lappland för att inför kritiker bevisa att de långa skidturer som gjordes på Grönland var fullt realsitiska. Om denna unika sportbedrift har Nordenskiöld-Samfundet utgett en liten bok på engelska, "Nordenskiöldsloppet 1884 : The Story of the World's Thoughest Ski Race", 99 sidor, skriven av Olle Backman. Boken kan beställas hos sekreteraren och kostar 15 euro.

BESÖK PÅ ATENUM tisdagen d. 16 januari kl. 10.15

Där vi bekantar oss med utställningen Bröderna von Wright, under ledning av vår förre ordförande, docent Torsten Stjernberg. Samling i Ateneums biljetthall en kvart timme före rundturen (kl. 10.15) Besöket är gratis, men den som har ett museikort uppmanas dock ta med detta för att reducera Samfundets kostnad.

Förhandsanmälan till sekreterare@nordenskioldsamfundet.fi eller tel. 045-147 0727


 


 

 

 

Internexus Oy